Molt bon dia a tots/es, i benvolguts a la nova llar d'infants "La Fada".

Aquesta llar està dissenyada per a que els vostres fills disfrutin de la seva infància, experimentin amb objectes que mai s'hagin pogut imaginar, conèixer a personatges impensables per a molt de nosaltres i que, encara que algun dia es facin grans, mai puguin oblidar la seva estància amb nosaltres.

La nostra metodologia no es basa en ordres, però tampoc deixem que els nens facin la seva, simplement tenim ordes de convivència per tal de que entre tots ens ho puguem passar bé al mateix temps que aprenem jugant i "imaginant".

D'altra banda creiem que la millor manera de que els infants sàpiguen el que fer i com fer-ho és que aprenguin dels seus errors, d'aquesta manera sempre que tinguin un problema sabran espavilar-se i saber resoldre'l.

Un altre aspecte positiu és que, com podeu observar la nostra llar està en plena naturaleza, rodejats de arbres, muntanya, cants d'ocells, etc. Això és molt positiu per añls nens que viuen en plena ciutat, i que no poden disfrutar mai de la tranquilitat que et proporciona el bosc.



Per poder inscriure al vostre fill/a a la nostra llar d'infants o podreu fer a partir del dia 1 de Maig de 2012, dirigint-vos a les oficines de la llar.

Recordeu que estem situats a: c/ pols màgic, nª7, 34789, País de Nunca Jamàs.US HI ESPEREM!!!

La nostra llar...!!

La nostra llar...!!
A que és bonica?

martes, 10 de abril de 2012

IMPORTÀNCIA DE LA IMAGINACIÓ!!!

A la nostra Llar d’infants trobem de suma importància tot el que té a veure en la imaginació i com fer que els nens la deixin fluir.
La imaginació i la creativitat són aptituds que existeixen des que naixem però, per formar una personalitat creativa i imaginativa cal posar a l'abast dels nens els mitjans i instruments necessaris
per al seu desenvolupament.
La pedagogia actual considera el nen com a creador i no només com a receptor com ho feia l'educació tradicional. Ara es té en compte la importància del món intern del nen, els seus sentiments, pensaments i la forma d'expressar-los. El contingut intern de l'individu és molt ric, no només sap coses sinó que les sent, el que el fa capaç d'expressar i, per tant, de crear.
Quins trets hem de fomentar per potenciar la capacitat creadora en els nens?

1. Tenacitat i força de voluntat

La primera fase per formar nens creatius i imaginatius consisteix a facilitar l'acumulació d'experiències i coneixements, arxivar fins que van madurant. Així es van configurant les idees, els conceptes, fins que irrompen en el conscient. El psicòleg Egger deia "Qui troba sense buscar és perquè abans havia buscat sense trobar".
Cal fomentar en els nens la iniciativa de la recerca, la capacitat de temptar al tempteig experimental, atributs indispensables per a la creativitat. És important que el nen s'equivoqui per així poder aprendre dels errors per la seva pròpia experiència. Quan un nen ha après alguna cosa per ell mateix és difícil que ho oblidi.
Els pares haurien d’intentar tenir una actitud positiva envers els errors dels fills, destacar els aspectes
positius del seu intent, per sobre dels negatius. Si s'ha equivocat, cal fer-se'l veure, però sense infravalorar-ho.
És igualment necessari potenciar la perseverança en la tasca, animant-los a assolir els objectius proposats. Cada un al seu ritme, però sense abandonar davant les dificultats.

2. Sensibilitat cap al món que els envolta

A través de l'observació i els sentits el nen coneix el món que l'envolta. Les persones creatives són gent molt observadora amb capacitat per captar els fenòmens de les coses. La sensibilitat ens permet romandre oberts al món exterior i interior de les coses.
Basant-nos en el concret i immediat, ajudem al nen a desenvolupar el pensament abstracte. Així adquireix conceptes mentals per relacionar, comparar i despertar la seva sensibilitat davant el món que l'envolta.

3. Actitud flexible davant la vida

En un món en constant canvi a nivell social, informatiu i tecnològic, és fonamental inculcar als nens una flexibilitat que els permeti adaptar-se a les noves situacions a què s'enfrontaran al llarg de la seva vida. Es tracta d'anar ampliant els seus coneixements, ensenyar-li que les experiències poden tenir
diferents solucions, diferents punts de vista. Cal potenciar un aprenentatge continu de la vida i els seus matisos; formar nens oberts a aquest món en constant renovació, que sàpiga adaptar-se a les situacions noves amb naturalitat.

4. L'originalitat

En els antics models d'educació, l'originalitat dels nens no estava ben vista, es tendia a la uniformitat absoluta. Avui, per contra, es posa l'accent en els beneficis d'inculcar en el nen seguretat i confiança en les seves possibilitats, en la seva autoestima i valoració pròpia perquè defensi les
seves idees i iniciatives encara que no coincideixin amb les opinions dels altres. És important respectar les característiques i peculiaritats de cada nen, ensenyant-li a respectar també les dels altres, per anar formant una personalitat definida i segura.

"http://www.dibujosparapintar.com/manualidades.html">http://www.dibujosparapintar.com/manualidades.html</a>

3 comentarios:

  1. M'ha semblat molt interessant tota aquesta informació per aplicar-la a un mateix i que ho vegin els altres d'aquesta manera.

    ResponderEliminar
  2. Impresionant Laura!t'animo a tirar endavant en aquest nou i gran projecte! Ànims!

    ResponderEliminar
  3. M'en alegro de que us hagi agradat. Això és el que volem aplicar a la nostra llar, ja que avui dia no deixem que els nens deixin fluir la seva imaginació.

    Si Sarah, de moment tenim molts pares que vol inscriure als seus petitons a la nostra llar. Es molt emocionant! gràcies!

    ResponderEliminar